Prvý diel seriálu POTRAVINOVO sme venovali pohľadu na slovenské potravinárstvo za pomoci jednej z najväčších slovenských odborníčok v tejto téme pani Jarmily Halgašovej.
Pani Halgašová je uznávaná dlhoročná slovenská odborníčka v oblasti potravinárstva s bohatou profesionálnou praxou. Jej kariéra je významná nie len históriou pozícií v oblasti potravinovej kontroly a bezpečnosti, ale aj pre jej angažovanosť v politike a vedení Podnikateľskej komory Slovenska (PKS). Práve v PKS sa zameriavala na podporu a rozvoj podnikateľského prostredia v potravinárskej sektore. Ako poslankyňa Národnej rady Slovenskej republiky sa výrazne podieľala na legislatívnych procesoch zameraných na zlepšovanie podmienok pre podnikanie a zvyšovanie kvality potravín.
Pre náš podcast je cenný aj jej kritický pohľad a sebareflexia na nelichotivú situáciu v slovenskom potravinárstve.
Vďaka svojej odbornej znalosti a skúsenostiam prispela k tvorbe mnohých vedeckých publikácií a štúdií, ktoré sa zameriavajú na potravinovú bezpečnosť, technológie spracovania potravín a nové trendy v potravinárstve. Jej práca má priamy vplyv na zlepšenie kvality a bezpečnosti potravín na Slovensku aj v širšom medzinárodnom kontexte.